Trainingsapparatuur vormt een onderdeel van de opleiding van uw paard en heeft een positieve invloed op de dagelijkse training. Tevens zorgt trainingsapparatuur voor de handhaving van de conditie en soepelheid van de spieren.

Training

Tijdens de training van het paard wordt melkzuur gevormd in de spieren. Bij totale rust kan het drie uur duren voordat het melkzuur is afgevoerd door het bloed. Door een goede warming-up en cooling-down wordt het melkzuur bijna twee keer zo snel afgevoerd. Spieren zullen bij aanvang van de training minder stijf zijn.

Beweging

Dagelijkse beweging van het paard is goed voor de spieren, pezen, banden en gewrichten, waardoor een verminderde kans op blessures ontstaat.

Apparatuur

Een deel van de basistrainingen kan uitgevoerd worden met behulp van apparatuur. Hierdoor kan meer aandacht besteed worden aan individuele (wedstrijdgerichte) trainingen.

Veiligheid

Natuurlijk staat de veiligheid van paard en mens centraal. Afhankelijk van het gedrag van uw paarden en het doel van de training zult u, door gebruik te maken van bijvoorbeeld een paarden trainingsmolen, bewuste keuzes moeten maken, zoals stap- en drafsnelheid, tijdsduur van het links- en rechtsom lopen van de paarden en (computer) bedieningsgemak.


Equitec